Szocreál és késő modern Budapest

10,384Ft

MEGJELENÉS: 2024. 05. 06.

POSTÁZÁS ÉS SZEMÉLYES ÁTVÉTEL: 2024. 05. 08-TÓL

A Szocreál és késő modern Budapest 420 szócikkel és több mint 250 fényképpel minden eddiginél részletesebb képet nyújt a főváros építészetének 1950–1989 közötti évtizedeiről. A közkedvelt ikonok mellett, mint az újpalotai Víztoronyház, a brutalista OKISZ-székház vagy a szocreál II. kerületi pártház, a kötet ráirányítja a figyelmet a korszak műemlékvédelmének, szerkezettervezésének és infrastrukturális beruházásainak kevéssé ismert értékeire is. Ki volt Le Corbusier leghűségesebb magyar követője? Melyik építész használt műanyag paneleket a házai burkolásához? Van-e Makovecz Imrének középülete Budapesten? Mi a köze a Bauhausnak a hatvanas évekhez? A könyv egyszerre kínál felfedeznivalót a korszakban járatos és az azzal csak most ismerkedő olvasó számára. Előzményeihez, a Szecessziós Budapest, illetve az Art déco és modern Budapest című kötetekhez hasonlóan az olvasás mellett egyben önálló felfedezésre buzdít, a házakat sétaútvonalakra szervezve. A kötet szerzője Kovács Dániel építészettörténész, a fotókat Gulyás Attila készítette.

Az előrendelt könyveket 2024. május 8-tól postázzuk.

A személyes átvétel Budapesten, a Műcsarnokban szintén 2024. május 8-tól lehetséges, kizárólag hétköznap, nyitvatartási időben.


Méretek 16 × 16 cm
Szerző

Kovács Dániel

Fotó

Gulyás Attila

Megjelenés

2024. május 6.

Terjedelem

512 oldal

Borító

füles, kartonált

Nyelv

magyar

Szállítási információk:

  • FoxPost automatába 2-3 nap
  • Személyes átvétel Budapesten, a Műcsarnokban

További információk és FoxPost csomagautomata kiválasztás a pénztár oldalon. A fenti információk tájékoztató jellegűek, kizárólag a készleten lévő termékekre vonatkoznak.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Privacy Preference Center